Website of an office design, hospitality design, retail design and healthcare design service provider Website of an office design, hospitality design, retail design and healthcare design service provider
繁體中文
Back to projects

A Swiss Private Bank | Hong Kong

Private Banking Suites Bridging Heritage & Innovation

行業
銀行、金融與保險
|
企業
類別
品牌環境
|
行政人員辦公室
Location
香港
Rotate Rotate for image-only view

A Swiss Private Bank | Hong Kong

Private Banking Suites Bridging Heritage & Innovation

This project covers flagship Private Banking Client Suites and a multi-faceted Workplace for one of the largest Swiss private banks. Located in Two Taikoo Place, it occupies nearly 100,000 square feet of this newly completed Grade A tower, aiming to provide an immersive and personalised private banking experience for the bank’s high-nett-worth clients, as well as to engineer a future-proofed workplace for 500+ staff.
The client-facing facility’s relocation from the city’s financial district to Quarry Bay demanded that we create a compelling user experience to attract and delight the bank’s esteemed clients. The new premises would need to showcase the bank’s rich heritage whilst emphasising its continuous innovation and forward-thinking services that drive success for its multi-generational customers. At the user experience level, prestige, exclusive access to lifestyle-focused events and utmost confidentiality would be vital hallmarks.

The new premises’ Reception area features well-crafted oak panelling, a uniquely textured 3D glazed terracotta feature wall, natural stone floors with soft area rugs and plush leather seating. Here the design thoughtfully reinterprets the bank’s global brand identity with updated nuances, striking a balance between innovation and adherence to the bank’s well-established pedigree.

Beyond this generous arrival zone, a set of well-appointed meeting suites offer clients a range of specially curated privileges and experiences. Each room is themed to reflect a particular lifestyle interest, such as music, literature, arts, tea-making and wine connoisseurship, creating a relaxing and personal ambience that caters to a wide variety of passions and tastes. Refined collectables have been carefully hand-picked and curated within each room. Artworks too play a pivotal role in enriching the user experience, and our designers worked closely with the bank’s Zurich-based art programmer on their placement.

For a more informal vibe, we’ve created a vibrant, fun and adaptable space – just beyond the Reception zone and behind a concealed door – based on a private club concept. This highly versatile space can be transformed from a daytime collaboration lounge into an evening entertainment venue with stunning views, programmable lighting, music and audiovisual displays. A further unexpected indulgence is discovered behind another concealed door: A private dining room and wine bar served by a full catering kitchen, and a 2,240 sf outdoor terrace overlooking Victoria Harbour.

Also see this Swiss private bank’s Office innovation.

Interior photography by Simon J Nicol.